proeven_2023

Uitslag Proeven 2023

Meervoudige Apporteer Proef


21 oktober 2023 – Haaften


Zoals elk jaar organiseren 5 verenigingen van Staande honden gezamenlijk deze proef: de Continentale Staande Honden Vereniging, Grote Munsterlander Vereniging , Cesky Fousek Vereniging, Ned. Vereniging van Hongaarse Staande honden “Viszla” en de Epagneul Breton Club Nederland.

Wij waren voor de 12e keer te gast op het mooie terrein in de Crobse Waard. Er deden 46 honden mee waaronder Joep Rooijakkers met zijn Breton De Winde’s JouJou.


De middag voorafgaand aan de wedstrijd zouden we de proeven uitzetten en dat werd een worsteling in de stromende regen. Drijfnat ook nog koeien naar een andere wei gedreven, dus we waren goed voorbereid. De volgende morgen bleken enkele koeien het met die verplaatsing niet eens te zijn en moesten we een proef stilleggen om de dames eerst achter de linten te brengen. 

Het is altijd weer een hele klus om tijdig klaar te zijn om het wild op de juiste plek te hebben, de dierenarts de honden op tijd kan keuren en gekeurd heeft, secretariaat geïnstalleerd, etc. We begonnen wel met een beetje regen, maar gelukkig werd het droog. 

Volledige uitslag op www.orweja.nl


Ook voor Joep Rooijakkers pakte het allemaal goed uit. Met zijn Breton haalde hij voor de derde keer een MAP A diploma met De Winde’s JouJou! Met 487 van de 600 punten en dus 12 apporten binnen. Hij had gemiddeld 70 punten voor de A-proeven en 85 voor de B-proeven. De te apporteren wildsoorten waren kraai, eend, konijn, duif en een gans. Vooral ook met zijn apporten van o.a. gans over honderden meters, glooiende wallen en grote waterpartijen getuigde JouJou van “Un maximum de qualité dans un volume minimum” !

Dit betekende ook, dat Joep met JouJou uitgenodigd is voor deelname aan de Nimrod op 11 november en dat is een geweldige prestatie!

foto : Erik Verzijl

Hond : JouJou van Joep Rooijakkers