Agenda

 

 

Voorjaar 2019

 

Let op de detail wijzigingen !

 

Championnat Breton 2019

13, 14 en 15 februari 2019

Fuentes de Andalucia (Sevilla) Spanje

 

23 februari - Grathem

CACIT solo rubriek B - 24h

 

25 februari - Beegden

Jeugd - 30h

 

2 maart - Uden

Breton Speciaal - CAC solo - 12h

 

9 maart - Tungelroy

CACIT solo rubriek B - 24h

 

30 maart - Nieuwvliet

CACIT koppel - 16h

 

6 april - Waterlandkerkje

Jeugd - rubriek B - 12h

 

 

Recente toevoegingen:

 

Basis Veldwerk Test

 

Gegevensbescherming

 

Toelating veldwedstrijden gewijzigd:
de 40% regeling

 

 

 

bankgegevens

het bankrekening nummer van EBCN is NL30RABO0191952427

Standaard Jachthonden Proef

voor Epagneul rassen

 

door Ad Baijens

Nieuwe naam, nieuwe datum, nieuwe combinatie, nieuw terrein

 

Alles lijkt wel nieuw aan de jachthondenproef op 20 augustus 2016.

Dat klopt maar toch is het de oude vertrouwde oude KNJV proef met de C, B en A onderdelen om jachthonden te toetsen op hun vaardigheid in het werk na het schot.

Nu de proef SJP heet is er meer structuur gekomen in de proeven die de Organisatie Wedstrijdwezen Jachthonden (Orweja) organiseert.

De SJP regelt dus het examen van de vaardigheden terwijl de Meervoudige Apporteer Proef (MAP) al een wedstrijd is waar in competitie meerdere apporten per beurt moeten worden afgewerkt. De beste honden van de SJP en MAP strijden in de ere-wedstrijd Nimrod ieder jaar om een felbegeerde titel en in de Provinciale Jachthonden Proeven (PJP) doen honden uit hun eigen provincie mee. Zo, dat is uitgelegd.

 

Nieuw is vooral de datum en dan vooral voor de Epagneul Breton. De laatste jaren concurreerde de jachthondenproef begin september met de veldwedstrijd in Nieuwvliet. De goede samenwerking met de Heidewachtel vereniging eindigde in 2015 zodat in 2016 voor het eerst een betere datum gezocht kon worden. Zaterdag 20 augustus is nu de dag waarop de SJP wordt gehouden. De derde zaterdag van augustus kunt u dus voortaan vast in uw agenda zetten.

 

Nieuw is ook het terrein. Liep Breton eerst in Haaften zo verhuizen we nu naar Limburg. Kasteel Daelenbroek is de plaats van samenkomst en in de directe nabijheid op de terreinen van de Beatrixhoeve in Herkenbosch vindt u de proeven. U krijgt tijdig alle informatie als u meedoet of komt kijken.

 

Nieuw is ook de organisatie die door drie samenwerkende verenigingen wordt verzorgd. De Nederlandse Club de Epagneul Français en de Nederlandse Club van de Epagneul Picard, de Epagneul Bleu de Picardie en de Epagneul Pont-Audemer werkt voortaan bij de SJP samen met de Epagneul Breton Club Nederland. Dit jaar begint de NCEF en zo wisselt de organisatie ieder jaar. Een mooie Franse sfeer met alleen maar Epagneuls belooft echt een bijzondere traditie te worden.

 

Eigen keurmeesters

Alle clubs hebben zo hun eigen keurmeesters voortgebracht. Gradus de Klein, José Huisman, Joep Rooijakkers, Ad Baijens, Cees Gosens. Ze doen òf mee òf ze keuren de honden. Kennis en kunde verzekerd en liefde voor de rassen zorgt voor de rest.

inschrijven voor de proeven via MyORWEJA en daar de instructies volgen.

betalen aan de penningmeester EBCN
IBAN  NL30RABO0191952427

Uitslagen proeven 2016

Uitslagen proeven 2017

webby : Nel Barendregt - Frodo & Co

Er is één site die de verschillende rassen omvat.

Nederlandse Vereniging voor de Epagneul bleu de Picardie, de Epagneul Picard en de Epagneul de Pont-Audemer, de NVEBPP. Zoals u uit de naam al kunt afleiden, vertegenwoordigt deze rasvereniging de belangen van drie Franse staande hondenrassen in Nederland.  (click op een logo voor meer informatie)

 

redactie en web

secretariaat

De Epagneul Breton Club Nederland

pup bemiddeling