webby : Nel Barendregt - Frodo & Co

Josephine Floor, lid

clubmagazine, website en pupbemiddeling
Ketelbraken 9, 5681 GZ  Best

De contributie voor 2015 bedraagt € 27,50.

Over te maken naar de

penningmeester E.B.C.N.

IBAN : NL30RABO0191952427

Beste Staande Hond Continentaal 1 van 2015

Traditiegetrouw worden de jaarprijzen uitgereikt aan het eind van de laatste wedstrijd van de Nederlandse Vereniging Langhaar.

De laatste wedstrijd vond dit jaar plaats in Tholen/Steenbergen op 9 oktober 2015

De Breton van eigenaar/voorjager Bart van Heijnsbergen is uitgeroepen tot beste Continentaal 1 Staande Hond van 2015. Een prachtige prestatie!

Elan Ruisseau de Bétail

M: Tanné Ruisseau de Bétail

V: Shun de la source aux Perdrix

volg ons ook op Facebook

Dave van ’t Land
is op 26 februari 2018 overleden.

Dave was in de hondenwereld een markant figuur. Een échte hondenman en vooral bij de Engelse honden een bekend gezicht. Enkele jaren geleden heeft Dave zijn keurmeester examen gedaan en werd keurmeester bij de veldwedstrijden. Zo heeft Dave ook regelmatig bij de wedstrijden van de Breton mogen keuren. Wij hadden nog vele jaren met Dave door het veld in willen gaan, maar het mocht niet zo zijn.
Dave wordt op maandag 5 maart begraven en er zullen heel veel mensen uit de hondenwereld naar de begrafenis gaan. Ook deelnemers aan onze wedstrijd op maandag 5 maart in Beegden, veldeigenaren en keurmeesters. Het bestuur heeft om die reden besloten om de veldwedstrijd die gepland staat op 5 maart in Beegden te annuleren uit respect voor Dave.

Het bestuur van de Epagneul Breton Club Nederland

Grote Prijs Jan Coldewey - 2015

Op 16 en 17 oktober vond de Grote Prijs Jan Coldewey plaats in Ossendrecht. Deze wedstrijd wordt eens in de drie jaar georganiseerd door de Continentale Staande Honden Vereniging. Het is een wedstrijd waarbij 5 verschillende disciplines beoordeeld worden en dat gedurende twee dagen.

Deze vijfkamp omvat  de volgende onderdelen:

- een veldwedstrijd (voor het schot) met CACT,

- een apporteerwedstrijd ter drijfjacht met CACT,

- een zweetspoor met CACT,

- een KNJV-proef, en

- een exterieur keuring.

Een hele opgave voor zowel voorjager als hond die voortdurend onder druk staan.

De Breton van Joep Rooijakkers heeft daar een schitterende prestatie neergezet door als tweede te eindigen met 305 punten!

redactie en web

secretariaat